Ingredienten: (2 pers.):
1/4 cake van 500 gr.
4 el Cointreau
5 eiwitten
200 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
3/4 l roomijs
2 sinaasappels
2 el cognac | Bereiding:
Snijd de cake in de lengte in dunne plakken en besprenkel ze met Cointreau. Doe de eiwitten in een kom, zet de kom in een pan met heet water en klop de eiwit au-bain-marie stijf. Voeg al kloppende schep voor schep de suiker toe, strooi de vanillesuiker erin en blijf kloppen tot het eiwit glanzend en taai vloeibaar is geworden. Haal de kom uit de pan en blijf kloppen tot het eiwit is afgekoeld. Schil de sinaasappels en ontvel de partjes. Leg een laag cake op een ovenvaste schaal, leg daarop het ijs, leg sinaasappelpartjes erop en bedek van boven en opzij met cake. Bestrijk de cake met eiwit en maak hier en daar pieken. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 250ºC tot de bovenkant lichtbruin is (max. 4 min) Verwarm de cognac voor, steek hem aan en giet hem voorzichtig al brandende over de bovenkant en dien hem al brandend op. |