Nieuws   Zoeken 

Annie en Peetjes mosterd kip
Ingredienten: (4 pers.):
Kleef rijst (b.v. surinaamse witte rijst AH)voor 4 personen
300 gr Kipfilet
Bakje spek reepjes
2 á 3 eetlepels Mosterd (naar smaak)
2 uien
500 gram Broccoli
100 gram Peultjes (snow peas)
1/2 liter slagroom
boullion blok
2 teentjes knoflook
zout en peper
Bereiding:
Snij de kip in stukjes en bak deze in de wok.
Voeg na een paar minuten de spekreepjes, de gesneden uien en de geperste knoflook toe en bak deze ook enige tijd.
Kook intussen de kleef rijst in een aparte pan. Kook intussen ook de broccoli tot deze beetgaar is in een aparte pan.
Verkruimel het boullion blok boven de wok en voeg de slagroom toe. Roer dit goed door zodat het boullionblok, de slagroom en het vleesmengsel goed vermengd zijn. Voeg tot slot 2 á 3 eetlepels (naar eigen smaak eventueel meer of minder) mosterd toe en de peultjes. Kook dit alles nog enkele minuten zachtjes door. Eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.
Eet smakelijk...
Receptnummer: 2595 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: JP van Amerongen
Opmerking:
Serveer tip:
Kleefrijst in een kopje doen, aandrukken en omgekeerd op het bord plaatsen (eventueel 2 keer per bord). Hierover en omheen de mosterd kip saus serveren!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept