Nieuws   Zoeken 

Miriam's kerrie capucijnerschotel
Ingredienten: (4 pers.):
1 pot capucijners
aardappels (hoeveelheid aanpassen aan aantal eters)
2 uitjes
5 gedroogde appelringetjes
100 gr. sperziebonen (vers of diepvries)
gehakt (Tivall voor vegetariërs)
1 zakje kerriesaus
peper
mespuntje sambal
ketjap
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250ºC. Zet een ovenschaal klaar. Wel de gedroogde appeltjes in gekookt water. Kook de sperziebonen en de aardappels apart. Snipper de uien en fruit één ervan in een ruime pan op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de kapucijners erbij en laat dit 5 minuten sudderen. Voeg de in plakjes gesneden appeltjes toe.
Fruit in een andere pan de andere ui met de sambal glazig en roer de kerriesaus erdoor. Verdun het mengsel met de aangegeven hoeveelheid water, laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Voeg de gekookte sperziebonen toe. Maak de saus op smaak met ketjap en peper. Snijd de gekookte aardappels in plakjes en beleg de bodem van de ovenschotel hiermee. Stort het capucijner-gehaktmengsel hierop. Hieroverheen schenk je de kerriesaus. Verwarm het geheel in de oven gedurende 10 minuten.
Receptnummer: 2688 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Miriam
Opmerking:
Voor een nóg snellere versie kun je natuurlijk zakjes aardappelpuree van Maggi gebruiken en sperziebonen uit blik (hoewel ik vers of diepvries echt lekkerder vind!)
Hou je sowieso niet van gehakt, of juist van variatie, dan kun je ook heel goed magere spekblokjes gebruiken uitbakken!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept