Nieuws   Zoeken 

Beppie's 'Broeder' (speciaal voor Mieke)
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. bloem
4 1/2 dl. lauwe melk
30 gr. gist
200 gr. krenten, rozijnen en sucade
2 eieren
wat zout
20 gr. reuzel of rundvet, (ja, het is een ouderwets recept,
dus ouderwetse ingrediƫnten)
Bereiding:
Meng de bloem met zoveel lauwe melk aan, dat het meel niet meer stuift. Maak een glad beslag zonder klontjes. Voeg de overige melk, het zout, de gewassen krenten, rozijnen en de sucade en de met lauwe melk aangemaakte gist en de geklopte eieren bij. Laat het beslag op een lauw/warme plaats, afgedekt 3 kwartier tot 1 uur rijzen. Laat in een ijzeren pannetje (wie heeft zoiets nog?), de reuzel of het rundvet smelten en vet de zijkanten er mee in. Doe het beslag er in en laat de broeder in een matig warme oven, lichtbruin en gaar worden, ong. 1 uur. Leg er zonodig een deksel op. Contoleer of hij gaar is door er met een breinaald of satestokje in te prikken. Opdienen met boter en suiker of stroop.
Receptnummer: 2747 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Ik bedenk opeens dat het ijzeren pannetje heel goed een jus/braadpan kan zijn. Het recept "Jan in de zak" heb ik ook in m'n oude kookboek maar het is niet helemaal hetzelfde als de broeder, het is een soort pudding. Maar kost meer tijd dan normaal voor een Snelklaarrecept. Als je het wilt hebben hoor ik het wel!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept