Nieuws   Zoeken 

Diana's boterkoek van mijn moeder
Ingredienten: (10 pers.):
300 g bloem
250 g roomboter
200 g suiker + 2/3 potje gember zonder nat
of alleen 250 g suiker + eventueel 2 pakjes vanillesuiker
zout
1 ei
amandelen
Bereiding:
Deeg kneden, van het ei alleen de dooier er doorheen doen en al dan niet met de gember en/of de vanillesuiker. In een boterkoekvorm van ± 24 cm doen. Met een (rader)mesje ruitjes erop maken, eventueel hier en daar een amandel erop leggen, erbovenop losgeklopt eiwit doen. Onder het midden in de oven ± 175°C 40 minuten. Als je het lekker vindt, kun je op de warme koek nog wat gembernat strijken.
Receptnummer: 2913 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
De boterkoek houd je lekker vers, als je hem in stukken snijdt, in een trommel of koelkastdoos doet en bedekt met oud brood. Zo wordt het brood (nog) ouder en de koek blijft lekker vers.
Alleen, bij ons hoeft dat eigenlijk niet, want hij is meestal erg snel op..........
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept