Nieuws   Zoeken 

Beppie's Canadese visschotel ( van een vriendin)
Ingredienten: (4 pers.):
Groot blik tonijn, (300 gr.) naturel (of zalm uit bliK)
50 gr. boter
500 gr. uien
500 gr. tomaten
20 gr. bloem
200 gr. amandelen
1 eetl. kerriepoeder
2 eetl. tomatenketchup
Beetje melk
Peper/zout naar smaak
Bereiding:
Uien snipperen en fruiten in wat boter. In stukken gesneden tomaat erbij doen en even mee bakken. Dan de bloem erover strooien en even gaar laten worden. Met de melk er een saus van maken. Op smaak brengen met de tomatenketchup, peper./zout. Blik tonijn (of rode zalm) uit laten lekken en velletjes en graatjes er uit halen. Roer de vis door de saus. Smelt 25 gr. boter/margarine en laat de gepelde amandelen met de kerrie lichtbruin worden. Dan bij de vis doen.
Receptnummer: 2993 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Lekker met rijst, vind ik, maar je kan het zelf invullen!! aardappelpuree, gekookte aardappelen of gebakken krieltjes! Alles kan!! Ik kom nu steeds met vis, i.v.m. al die enge dingen zoals B.S.E, of M.E.K.Z., daar wordt je toch ook niet vrolijk van! Groetjes en smakelijk eten!! Hallo, dat vergeet ik even, een salade van tomaten en komkommer vind ik er het lekkerste bij!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept