Nieuws   Zoeken 

Beppie's Spaanse 'Sopa de Ajo'
Ingredienten: (4 pers.):
1 ltr. kippenbouillon (zelf gemaakt of uit een potje,
of van blokjes)
6 teentjes knoflook
4 sneedjes witbrood, zonder korst
1 dikke plak gekookte ham
4 eieren
Beetje boter/margarine
Bereiding:
Rooster de sneedjes brood of bak ze in de boter aan beide zijden bruin. Laat even afkoelen en wrijf ze royaal in met knoflook. (kan evt. ook uit een potje, is wat makkelijker). Maar wel lekker veel!! Snijd het brood in kleine stukjes en de ham in smalle reepjes. Verdeel de bouillon over 4 kommen en doe de stukjes brood en de reepjes ham erbij. Breek in elke kom een rauw ei. Zet de kommen boven in een voorverwarmde oven (200°C),tot het eiwit begint te stollen, beslist niet langer!! Eet smakelijk.
Receptnummer: 3018 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept