Ingredienten: (2 pers.):
250gr. gesneden katenspek (in fijne blokjes)
150 gr. elleboog macaroni
200gr. erwtjes (uit blik)
boter
50gr. geraspte kaas (belegen)
VOOR DE SAUS
20 gr. boter
20gr. bloem
1 eierdooier
1 theel. citroensap
zout
aromapoeder
| Bereiding:
De macaroni koken zoals aangegeven op de verpakking en uit laten lekken. De doperwten ook uit laten lekken, de oven voorverwarmen op 200C De saus klaar maken, boter smelten op een laag vuur, bloem erbij, goed roeren zonder klonteren, scheutje voor scheutje de melk erdoor roeren. Dan onder voortdurend roeren de saus even laten doorkoken, op smaak brengen met zout, aroma en citroensap. De saus vermengen met de geklopte eierdooier die met wat saus is voorverwarmd. Meng de blokjes fijngesneden katenspek met de macaroni en de doperwten door elkaar. Leg deze in een beboterde vuurvaste schaal en strooi er wat geraspte kaas over. Laat de schotel in ong. 20min. goudgeel worden |