Ingredienten: (8 pers.):
1 pak iglo vissoep(diepvries)
2 visbouillontabletten
2 laurierblaadjes
zwarte peper
70 gram boter
70 gram bloem
100 gram kabeljauwstukjes
50 gram garnalen
50 gram gek. mosselen
1 tomaat aan reepjes zonder zaad
verse peterselie
scheutje room culinair
| Bereiding:
iglo vissoep (bereiding volgens recept) Dit geeft slechts 3/4 liter soep. Om hiervan 2 liter te maken deed ik het volgende: 1 1/4 liter water aan de kook brengen met 2 visbouillontabletten, een paar laurierblaadjes en wat zwarte peper. van 70 gram boter en 70 gram bloem een roux maken al roerend met de garde de visbouillon erbij doen, aan de kook brengen, kabeljauwstukjes,de garnalen en de mosselen toevoegen. Reepjes tomaat en verse peterselie erbij doen. Soep en bouillon bij elkaar en een scheutje room culinair erin. |