Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 liter boullion
100 gr. bloem
3 flinke uien
250 ml. witte wijn
wat kruidenboter
4 eieren
stokbrood
2tomaten
zout/peper
mespunt cayennepeper
scheutje room
geraspte kaas
| Bereiding:
Voeg de boullion en de bloem KOUD bij elkaar in een pan.Goed roeren en langzaam aan de kook brengen. Fruit de uien zachtjes in de boter en blus af met de witte wijn, en laat deze helemaal in koken. Doe de uien bij de soep, laat 8 minuutjes koken. In de soepkoppen[400 ml.flinke ,dus] een ei,wat kruidenboter, blokjes tomaat en scheutje room, alles door elkaar roeren , vul nu aan met de uiensoep .1 min in magnetron[op vol vermogen] alle 4 om de beurt, zodat het ei stolt. Leg op alle 4 de koppen stokbrood[kruidenboter??] en strooi er de kaas over. Gratineer ze onder de grill. |