Ingredienten: (1 pers.):
250 gr gesneden andijvie
2 aardappelen
2 eetl olie
50 gr rookspek in blokjes
2 eieren
2 eetl geraspte goudse kaas
peper/ nootmuskaat
| Bereiding:
Was de andijvie grondig, laat met aanhangend vocht slinken en daarna goed uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit. Snijd de geschilde aardappels in plakjes van ca 2 mm dik. Verhit de olie in pan en bak de spekjes uit, schep ze uit de pan. Verdeel de aardappel plakjes dakpansgewijs in de pan en laat op laag vuur ca 5 min bakken met de deksel erop. Neem de deksel van de pan en laat vervolgens nog 5 min bakken tot de aardappelen beginnen te kleuren. Roer de eieren, kaas, spek en peper en nootmuskaat door de andijvie en verdeel gelijkmatig over de aardappelen. Laat nog 5 min met het deksel op de pan bakken tot het ei gestold is en de kaas gesmolten. Laat de gratin omgekeerd op een bord glijden zodat de aardappels boven liggen. |