Nieuws   Zoeken 

Natasja's aardappelgratin met andijvie
Ingredienten: (1 pers.):
250 gr gesneden andijvie
2 aardappelen
2 eetl olie
50 gr rookspek in blokjes
2 eieren
2 eetl geraspte goudse kaas
peper/ nootmuskaat
Bereiding:
Was de andijvie grondig, laat met aanhangend vocht slinken en daarna goed uitlekken. Druk het overtollige vocht eruit. Snijd de geschilde aardappels in plakjes van ca 2 mm dik. Verhit de olie in pan en bak de spekjes uit, schep ze uit de pan. Verdeel de aardappel plakjes dakpansgewijs in de pan en laat op laag vuur ca 5 min bakken met de deksel erop. Neem de deksel van de pan en laat vervolgens nog 5 min bakken tot de aardappelen beginnen te kleuren. Roer de eieren, kaas, spek en peper en nootmuskaat door de andijvie en verdeel gelijkmatig over de aardappelen. Laat nog 5 min met het deksel op de pan bakken tot het ei gestold is en de kaas gesmolten. Laat de gratin omgekeerd op een bord glijden zodat de aardappels boven liggen.
Receptnummer: 3422 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept