Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. aardbeien
3 eetl. bruine suiker
1 eetl. witte suiker
1 theel. vanillesuiker
2 dl. yoghurt
100 gr. roomkwark
Geraspte schil ven een 1/2 sinaasappel
4 kleine takjes munt
Geraspte kokos
En wat gehakte nootjes
| Bereiding:
De aardbeien wassen, de kroontjes er af halen. Voorzichtig drogen met keukenpapier. De vruchten in vieren snijden en in een schaal mengen met de suiker. Ongeveer 20 min. laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Af en toe even omscheppen. In een kleine kom de yoghurt, roomkwark en sinaasschil met elkaar vermengen. 1/3 van het aardbeienmengsel over 4 mooie glazen coupes verdelen. Daarop telkens 2 eetl. van het yoghurt/ roomkwark/ sinaasmengsel doen. Daarover een klein beetje kokos en gehakte nootjes strooien. Herhalen met nog een laag aardbeien, yoghurtmengsel en een weinig kokos en nootjes. Eindigen met het laatste derde deel ven van de aardbeien, bovenop 1 eetl. yoghurt doen en garneren met een munttakje. |