Nieuws   Zoeken 

Trijna's rijstschotel
Ingredienten: (2 pers.):
rijst 200 gr
1 uitje fijngesnipperd
100 gr. taugé,
kwart krop ijsbergsla,
3 eieren,
beetje melk
pindakaas,
ketjap
sambal
ham
Bereiding:
Kook de rijst. Roerbak in de wok het uitje, en voeg als dit zacht is de ham toe. Nog even bakken, dan een ruime tl sambal in het midden van de wok - rest even aan de kant schuiven - toevoegen. Even laten pruttelen, dan ongeveer 1 el ketjap erbij doen en 2 flinke el pindakaas. Roeren en een beetje water toevoegen, tot je een vrij dikke pindasaus hebt. Nu de ham en ui erdoor roeren. Dan de taugé toevoegen. Ondertussen een omelet maken van het ei en de melk. Deze lekker rul roeren. De rijst toevoegen, de sla in reepjes snijden en deze met het ei door de rijst roeren. Goed warm laten worden, maar niet te lang: de sla moet knapperig blijven
Receptnummer: 3517 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Trijna
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept