Ingredienten: (6 pers.):
1 kg. gehakt half om half
1 Chinese kool
2 zakjes boemboe sambal goreng
prikkertjes
2 pakjes mihoen (hele dunne mihoen)
4 Sjalotjes
2 teentjes knoflook
3 halve stukken kipfilet
Oestersaus
Javaanse bamigroenten
(bestaande uit prei, paprika,paksoi en tauge)
Pinda saus
Sweet chilisaus
| Bereiding:
De bladeren van de Chinese kool even blancheren. Gehakt mengen met de boemboe goreng zakjes. Daar gehaktballetjes van draaien en die in het blad van de Chinese kool rollen en met een prikkertje vastzetten. Ongeveer 20 minuten stomen Mihoen blancheren. Sjalotjes en knoflook in hete olie fruiten. Fijngesneden kip erbij doen en goed omroeren. 2 eetlepels Oestersaus erbij doen en goed omroeren. Javaanse bamigroenten erbij doen en goed omroeren. Mihoen lostrekken en mee bakken, en wat ketjap erbij doen. Pindasaus maken. Alles serveren met de pindasaus, sweet chilisaus en Kroepoek erbij. |