Nieuws   Zoeken 

Beppie's groenten gratiné
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine bloemkool.
250 gr. broccoli.
2 wortels.
150 gr. diepvrieserwten.
zout.
Voor de saus:
2 theel. olie.
1 eetl. tarwebloem.
(als je volkorenmeel gebruikt,
krijg je beslist geen klontjes).
2 dl. melk.
5 eetl. groentenbouillon.
200 gr. geraspte kaas.
peper.
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 200 °C. In een grote pan 2 ltr. water met zout aan de kook brengen. Ondertussen de bloemkool en broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. De wortels schrapen en in dunne plakjes snijden. De roosjes in het kokende water doen en na 1min. ook de wortels. Alles nog 2 min. laten koken. In een vergiet goed laten uitlekken en de groenten in een ovenschaal doen. De erwten toevoegen. Voor de saus de olie in een pan verhitten, de bloem erbij doen en 1 min. al roerende laten koken. Beetje bij beetje de melk en de bouillon erbij gieten en al roerend ± 3 min. laten koken. Van het vuur af de helft van de kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. De saus over de groenten gieten en zo verdelen dat alles bedekt is. De rest van de kaas erover strooien en ± 10 min. in de oven laten gratineren.
Receptnummer: 3964 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Lekker met kriel-aardappeltjes, of bijv. lintmacaroni. Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept