Nieuws   Zoeken 

Sophie's Indische hutspot
Ingredienten: (4 pers.):
1 zakje boemboe nasi goreng,
1 kg aardappelen
600 gr winterpeen
500 gr uien
4 eetlepels olie
1 1\2 dl vleesbouillon
400 gr bieflapjes
2 eetlepels sojasaus
zout, peper, sambal en peterselie
Bereiding:
de boemboe in 1 1\2 dl heet water weken. De aardappelen schillen en in stukjes snijden. De wortelen schrappen en in plakjes snijden. De uien grof snipperen. Olie in een braadpan verhitten en de boemboe en de uien fruiten. Schep de wortelen en de aardappelen erdoor en voeg de bouillon toe. Stoof alles met het deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar. Dede bieflapjes in reepjes snijden en in 2 eetlepels olie op hoog vuur bruin bakken. Schep de sojasaus erdoor en eventueel zout en peper. Maak van de aardappelen en wortelen een stampot en breng het op smaak met sambal en sojasaus. Op 4 borden scheppen, en de reepjes vlees erover verdelen. Garneren met peterselie
Receptnummer: 3992 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Sophie Cremers
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept