Nieuws   Zoeken 

Roel's Broccoli in Knoflookboter
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg broccoli
1/8 l groentebouillon
1/8 l droge witte wijn
1 tl zout
2 teentjes knoflook
125 g roomboter
zout en zwarte peper
50 g parmezaanse kaas
Bereiding:
De broccoli wassen en goed laten uitlekken. De bladeren en geopende gele roosjes verwijderen. De broccoliroosjes van de dikke stronk afsnijden. De steeltjes een beetje inkorten en schillen. De bouillon en de wijn met 1/2 tl zout aan de kook brengen.De roosjes erbij doen en met het deksel op de pan in 12 min beetgaar koken. De roosjes dan met de schuimspaan uit de pan halen,laten uitlekken en warm houden. De knoflook eerst grof hakken met de rest van het zout bestrooien en met een mes fijnwrijven. De boter in een kleine pan smelten en de knoflook erdoor roeren. De broccoli op een grote schaal leggen,met zout en peper bestrooien,knoflookboter over de broccoli verdelen of in een voorverwarmd schaaltje erbij serveren. De permezaanse kaas schaven, de groente daarmee bestrooien en het geheel serveren met aardappelen.
Receptnummer: 4056 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Paepen Roel
Opmerking:
Wie niet van knoflook houdt, kan de knoflookboter door een Hollandaisesaus vervangen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept