Nieuws   Zoeken 

pizza di Angelo
Ingredienten: (4 pers.):
bloem 600 gram
zuot 1 snufje
suiker 1theelepel
verse gist 40 gram
passato di pomodori gezeefde tomaten
2 ons ham
6 ons jongbelegen kaas gesneden
bakje champions
2 uien
3 teentjes knoflook
zakje italiaanse kruiden
1 rode of gele paprika
1 ons salami
olijfolie een beetje
Bereiding:
gooi de bloem in een tijltje (afwastijltje)warm wat water op in een pannetje halve liter ongeveer (moet lauw zijn niet koken) voeg het zuot+suiker bij de bloem los de gist op in het lauwe water voeg dit bij de bloem niet alles in een keer nee voorzichtig beetje voor beetje en kneed met de handen tot het een vaste massa is het mag niet aan de handen plakken dan is het deeg goed maak er twee ballen van leg deze afgezonderd van elkaar in een kom niet teklein dek het af met een theedoek en zet het op een warme plaats ongeveer 1 uur ondertussen snij je de champions in plakjes en de paprika pers de knoflook uit met een knoflook pers en gooi deze in een kopje voeg hier wat olijf olie toe laat dit lekker staan uit de koelkast zoek twee bakbliken met een randje van +- twee centimeter hoog mag ook minder besmeer deze met wat olijfolie daarna een beetje bloem ondertussen is het deeg gerezen kneeddeze nog een keer heel even maar laat het nog een keer rijzen ongeveer 35 minuten daarna leg je de bal deeg in het bakblik en druk met je vingers van binnen uit naar buiten het deeg tot de bakrand heel voorzichtig neem de tijd des te lekkerder word je pizza pak een kom gooi de tomaten prut erin voeg een beetje van de italiaanse kruiden er in en gooi dit met een eetlepel over het deeg alles bedekken niet te veel leg daarna de plakjes kaas er op verdeel de champions, paprika, ham,salami en de uieringen over de pizza gooi er een theedoek overheen en laat het weer rijzen +- 20 minuten op een warme plaats verwarm de oven op 225 graden en bak de pizza tot dat de bodem krokant is kijk af en toe met een mes onder de pizza +- 40 min als de pizza klaar is bestrijk de pizza met de knoflook olie ook op de pizza en de randen zo en nu smullen bonapetitto eetsmakelijk niet slegt toch ?
Receptnummer: 4109 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: angelo
Opmerking:
het kost wat werk de pizza maar deze is niet in de winkel tekoop het is een super gerecht echt waar ook van mijn grootmoeder uit italie succes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept