Nieuws   Zoeken 

Els' pasta-souffle met broccoli en katenspek
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. pipe regati
boter
zout
1 ons katenspek
1 rode paprika
4 ons broccoli
1 dl kruidenbouillon (tablet)
1 pakje verse roomkaas met kruiden (cantadou)
2 eieren
2 tl maizena
2 1/2 dl melk
1 ons geraspte kaas
peper
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. De pasta gaarkoken in ruim water met wat zout. Paprika in reepjes snijden evenals de katenspek. De broccoli verdeel je in roosjes. Bak in een hapjespan de paprika en het spek ong. 2 min. in de boter. Bak de broccoli 1 minuutje mee. Schenk dan de kruidenbouillon erbij en laat het enkele minuten zachtjes stoven. Roer dan de roomkaas erdoor. Giet de pasta af als het klaar is en schep het bij het groente-spekmengsel. Eieren splitsen en de eierdooiers loskloppen. Maizena met wat water tot papje roeren en door de dooiers roeren. Breng de melk aan de kook en bind het met het dooiermengsel. Goed roeren en het vuur laagzetten. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. De eiwitten stijfkloppen en door de saus spatelen. Schep het pastamengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de saus erover. Ong. 20 minuten in een oven van 200 graden zetten.
Receptnummer: 4196 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Lekker met een salade van tomaat en uiringen. Ik giet erdan altijd wat olijfolie over en balsamico-azijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept