Nieuws   Zoeken 

Dorien's pittige kip in witte wijn en room
Ingredienten: (2 pers.):
3 ons kipfilet
2 dl droge witte wijn
250 gr champignons of een mix van paddestoelen
3 bosuitjes
1 bouillonblokje kip of groente
room culinair of bekertje creme fraiche
italiaanse keukenkruiden
verse peterselie
verse knoflook
paprikapoeder
vers gesneden pepertje of cayennepeper naar smaak
olijfolie
bloem of maizena
Bereiding:
Snijd de kipfilet, de champignons en de bosuitjes. Bak de kipfilet en de groenten gaar in olijfolie met de knoflook en het pepertje of de cayennepeper. Voeg paprikapoeder toe voor een mooi kleurtje. Maak nu een roux door een beetje bloem toe te voegen - als je liever met maizena werkt, kun je dit ook in een later stadium toevoegen om de saus te binden. Blus af met de wijn en roer goed om klontjes te voorkomen. Laat de saus aan de kook komen en voeg het bouillonblokje in stukjes toe (verkruimeld) en de italiaanse keukenkruiden. Laat de saus nog een beetje indikken en voeg als laatste de room of creme fraiche toe. Eventueel kun je de saus nu nog een beetje binden of laten inkoken. Bestrooi met verse peterselie en breng op smaak met zout en peper. Als de saus te pittig is, kun je deze verzachten met een beetje suiker of honing.
Receptnummer: 4210 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Dorien
Opmerking:
Dit is erg lekker bij pasta (tagliatelle) en bijvoorbeeld spinazie of sperziebonen. Je kunt er ook een frisse salade bij serveren met tomaat en mozzarella. Zet ook parmezaanse kaas op tafel voor de liefhebber.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept