Ingredienten: (4 pers.):
400 gr schnitzel (kip of varken) niet gepaneerd
1 theelepel kerriepoeder
1 klein blikje ananasstukjes
100 gr roomkaas
beetje olie
1 1\2 dl melk
1\2 runderbouillonblokje
2 theelepels maizena
peper, zout
bieslook
| Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en bestrooi ze met de kerriepoeder. Ananas uit laten lekker en het sap opvangen. Roomkaas in blokjes snijden. Olie verhitten, en de schnitzelreepjes bruin en gaar bakken, en uit de pan halen. Ananassap, melk, roomkaas en bouillontablet in de pan doen en tot een gladde saus roeren. Schep het vlees en de ananasstukjes door de saus en laat het geheel nog 3 minuten sudderen. Roer de maizena met 2 eetlepels water glad en bind hiermee de saus. Op smaak brengen met peper en zout, en flink wat bieslook door de saus roeren. Direct serveren. |