Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo witlof
1 kleine prei
4 eieren
1 zakje tuinkruidendressing Duyvis
1 zakje knoflookdressing Duyvis
100 gram plakjes schouderham
1 zakje krokant gebakken spekjes (in koeling supermarkt)
1 eetlepel suiker
Slasaus met yoghurt
| Bereiding:
Zet de eieren op en kook deze hard. Verwijder ondertussen de stronken van de witlof en snijd de witlof in stukjes. Snijd een vingerlengte van de prei in hele kleine stukjes en doe deze bij de witlofstukjes. Doe naar eigen voorkeur slasaus bij het geheel en roer door. Doe vervolgens suiker bij de salade tot het meest bittere er net af is, dit zal neerkomen op 1/2 tot 1 eetlepel suiker. Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en de eieren eveneens. Doe de hamreepjes en de gesneden eieren met de gebakken spekjes erdoor en meng alles goed. Doe als laatste de twee zakjes met dressing in droge vorm door de salade en roer nogmaals door. |