Nieuws   Zoeken 

Hanneke's varkenshaas met citroen
Ingredienten: (4 pers.):
1 varkenshaas van 600
1 verse citroen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel mosterd
1 uitgeperst teentje knoflook
1 dessertlepel citroensap
2 mespuntjes witte peper
1/2 dessertlepel zout
1 dl béchamelsaus
1 1/2 dl room
Bereiding:
Was de citroen en schil deze voorzichtig. Snijd de schil in driehoekjes. Prik het vlees geheel rondom in met de driehoekjes citroenschil. Marinade Meng de olie, mosterd, knoflook, citroensap, en peper tot een marinade en smeer het vlees er zorgvuldig mee in. Laat het vlees twee uur in de marinade staan. Regelmatig de marinade over het vlees scheppen. Voeg het zout toe vlak voor het braden Laat het vlees in 30 minuten bruin worden in een oven van 220 graden. Schep regelmatig wat van het marinadevocht over het vlees Haal het vlees uit de ovenschaal en houd het warm. Blus het kookvocht met de béchamelsaus en giet vervolgens de room erin. Even goed warm laten worden in de oven en intussen het vlees in 2 cm dikke plakken snijden.
Receptnummer: 4411 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Het vlees op een vleesschaal leggen en met de saus overgieten. Het geheel opsieren met een paar dunne schijfjes citroen. een erg lekker vleesgerecht, met dank aan Hans, kookmailgroep.

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept