Ingredienten: (4 pers.):
300 gram hamlappen of fricandeau
rijst
zout
zakje boemboe nasi goreng(50 gr)
2 uien
knoflook
1 groene paprika
1 theelepel sambal goreng
ketjap benteng manis
1 theelepel djahe
1 theelepel djinten
11/2 theelepel laos
1 theelepel ketoembar | Bereiding:
Vlees in hele kleine stukjes snijden (evt. eerst met zout en peper inwrijven) en in wat boter en/of olie bakken. Vlees uit de pan halen en na eventueel wat boter en/of olie te hebben toegevoegd de gesnipperde uien en knoflook bakken. De in heet water gewelde boemboe toevoegen evenals de kruiden. De in kleine stukjes gesneden paprika erbij doen en even mee laten bakken. Vervolgens het vlees terug doen in de pan en ketjap toevoegen zodat alles smeuig wordt en ca. 15 minuten zachtjes laten pruttelen. De gekookte rijst er door heen scheppen. Servern met o.a. gebakken eieren, ham, kroepoek, atjar, etc. |