Nieuws   Zoeken 

Reina's Bigos (Poolse Zuurkoolschotel)
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr.hamlappen of magere speklappen
zout, peper, paprikapoeder
50 gr. boter
100 gr. dobbelsteentjes ontbijtspek
2 grote uien
1 teentje knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
snufje tijm
2 laurierblaadjes
2 theel. oregano of marjolein
scheutje bouillon of witte wijn
600 gr. zuurkool
1 rookworst
Bereiding:
Bestrooi het in blokjes gesneden vlees met zout, peper en paprikapoeder. Smelt in een braadpan de boter en bak hierin het vlees en het spek goudbruin. Doe hier de in ringen gesneden uien en de fijngehakte knoflook bij en bak het mengsel tot de uien bruin zijn. Voeg de tomatenpuree, de kruiden en de bouillon of witte wijn toe. Leg de zuurkool op het vlees, sluit de pan en laat alles ong. 20 minuten zachtjes sudderen. Kook de worst zonodig gaar en snijd deze in plakjes. Roer de worst door de zuurkool en verwarm de Bigos nog 5 minuten. Lekker met aardappelpuree.
Receptnummer: 4442 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept