Ingredienten: (4 pers.):
8 uien
2 eetl. olijfolie
25 gr. boter of margarine
300 gr. shoarmavlees
150 gr. gesneden soepgroenten
3 vleesbouillontabletten
1 stukje foelie
2 laurierblaadjes
4 sneetjes brood
150 gr. geraspte kaas | Bereiding:
Uien pellen en snipperen. In een pan olie verhitten en uien ca. 3 minuten bakken op halfhoog vuur. Shoarmavlees toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Toevoegen: soepgroenten, 1 1/2 liter heet water, bouillontabletten, foelie en laurierblaadjes. Aan de kook brengen en in ca. 10 minuten zachtjes gaar koken. Grill voorverwarmen. In broodrooster sneetjes brood roosteren. In vier ovenvaste soepkommen de broodjes leggen, eventueel eerst halveren. Soep erover scheppen en helft van de kaas erover strooien. Onder de grill kaas in ca. 2 minuten laten smelten. Direct opdienen. |