Nieuws   Zoeken 

Betty's gegrilde kabeljauw met kruidendressing
Ingredienten: (4 pers.):
1 limoen
50 g boter
2 sjalotten, gesnipperd
400 g verse kabeljauwfilet
peper, zout
4 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Smelt de boter met de sjalotten en laat ze op een halfhoog vuur zachtjes smoren. Neem de pan van het vuur. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Leg hem in een ovenvaste ingevette schaal. Bestrijk hem met een beetje van de boter en bestrooi met peper en zout. Laat de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar worden. Roer intussen de limoenrasp, het sap en de peterselie door de boter. Neem de vis onder de grill vandaan en schenk het botermengsel erover
Receptnummer: 4463 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Betty
Opmerking:
Lekker met doperwtjes, worteltjes en aardappelpuree
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept