Nieuws   Zoeken 

Els' Spaanse spercieboontjes
Ingredienten: (4 pers.):
pnd. spercieboontjes
3 zongedroogde tomaatjes
2 uien
1 rode paprika
150 gr. Mon Chou of schapenkaas
10 zwarte olijven zonder pit
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
citroensap
zout en peper
Bereiding:
Spercieboontjes schoonmaken en doormidden snijden. Blancheer ze ong. 5 minuten in ruim kokend water met wat zout, giet ze af en laat het uitlekken. Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes in heel smalle reepjes en snipper de uien grof. Snijd de paprika en de kaas in kleine blokjes en halveer de olijven. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, paprika en de fijngeperste knoflook ca. 3 minuten. Voeg de boontjes en de tomaat toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Laat het mengsel ong. 4 minuten pruttelen en schep tenslotte de kaas en de olijven door het bonenmengsel en warm ze even mee. Heerlijk bij rijst en kip, of gebakken aardappeltjes met... wat je maar lekker vindt!
Receptnummer: 4468 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Om nog sneller klaar te zijn kun je ook diepvriesboontjes gebruiken, die hoef je niet te blancheren. Het oorspronkelijke recept is dus met Mon Chou maar wij vinden het lekkerder en "spaanser" met schapen of geitenkaas.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept