Nieuws   Zoeken 

Sandra's camembertaart met broccoli en cashewnoten
Ingredienten: (2 pers.):
4 eetlepels olie
225 gr magere kwark
225 gr bloem
zout,
ca.2 eetlepels bloem
1 eetlepel paneermeel
300g broccoli
2eieren
peper
4 eetlepels slagroom
10 sprietjes bieslook
100 gr gezouten cashewnoten
250 gr Camembert
taart of springvorm doorsnede 26cm
deegroller
Bereiding:
Voorbereiding: Taartvorm invetten met 1 eetlepel olie. In een kom kwark losroeren met rest van olie. Bloem en 1/2 theelepel zout erboven zeven en erdoor roeren. Met koele handen snel tot soepel deeg kneden. Aanrecht en deegroller bestrooien met bloem. Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dikte. Taartvorm hiermee bekleden. Deeg goed in taartvorm uitdrukken. Bodem bestrooien met paneermeel. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Broccoli wassen en schoonmaken. Stronken van roosjes snijden. Stonken in plakjes snijden. Roosjes in kleine roosjes verdelen. In een pan weinig water aan de kook brengen. Broccoli ca. 5 minuten koken. Onder koud stromend water afspoelen en in vergiet laten uitlekken. In een kommetje de eieren loskloppen met zout, peper, en slagroom. Bieslook erover fijnknippen en erdoor roeren. In een vijzel of keukenmachine cashewnoten grofhakken. Camembert in kleine stukjes snijden. Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasstand 4. Broccoli roosjes op taartbodem rangschikken. Stukjes Camembert erover verdelen. Cashewnoten er over strooien. Slagroommengsel erover schenken. Op rooster onder het midden van de oven taart in ca. 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart uit de oven nemen en ca. 10 minuten laten staan. Voorzichtig vorm verwijderen. Direct serveren.
Receptnummer: 4478 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Sandra van Tol
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept