Nieuws   Zoeken 

Reina's groentelasagne
Ingredienten: (4 pers.):
2 kleine aubergines
3 vleestomaten
2 mozzarellakaasjes
olijfolie
4 eetl. pestosaus (potje)
peper
verse basilicum (of diepvries)
ca. 3-4 dl. Napoletana of basis tomatensaus
Bereiding:
Aubergines wassen en snijd ze elk in ongeveer 8 niet de dunne plakken. Middelste grootste plakken halveren zodat je in totaal 12 plakken hebt. Was en snijd de tomaten in 12 plakken. Olijfolie verhitten en de plakken aubergine aan beide zijden lichtbruin bakken. Bestrijk 6 plakken aan één kant met pesto en bestrooien met (vers gemalen) peper. Leg op deze zijde een plak tomaat en een plak mozzarella. Bestrooi met basilicum. Stapel per persoon 3 van deze pakketjes opéén en dek elke groentelasagne af met een de andere plakken gebakken aubergine. Steek de stapels vast met een satéprikker. Verwarm de oven voor op 200 gr. en verwarm de tomatensaus in een steelpan. Schep de tomatensaus in een ovenschaal, leg hierop de stapeltjes lasagne en ong. 10-15 minuten in de warme oven.
Receptnummer: 4482 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Een salade erbij en/of eventueel macaroni, spaghetti of andere pastasoort.
In plaats van 3 pakketjes per persoon kun je ze ook halveren tot 2 per persoon.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept