Ingredienten: (4 pers.):
4 ons kalkoenfilet
4 ons spercieboontjes
2 ons tauge
1 tl gemberpoeder
peper en zout
2 el bloem
boter of olie
pak mihoen
2 el ketjap manis
5-7 el seroendeng | Bereiding:
Kook de boontjes gaar. In de tussentijd de kalkoen in reepjes snijden en bestrooien met zout, peper, gemberpoeder en bloem. Verhit de boter of olie. Bak de kalkoen in ong. 5 minuten gaar. Mihoen gaar laten worden volgens gebruiksaanwijzing. De boontjes afgieten en de tauge en ketjap erdoor scheppen. Voeg de seroendeng aan de kalkoen toe en bak het 1 minuutje mee. Verdeel de mihoen over 4 borden, schep het bonen- tauge- mengsel er naast en verdeel de kalkoen over de mihoen. Zet voor de liefhebbers sambal of een pittige chilisaus op tafel. Eet smakelijk! |