Nieuws   Zoeken 

Ine's roerbak hutspot met speklapjes
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr speklapjes
2 teentjes knoflook
6 eetl. ketjap
1 theel. sambal
300 gr. aard.
2 winterwortels
2 grote uien
2 eetl. olie
Bereiding:
Snij de speklapjes in reepjes.Pel de knoflook en knijp ze uit boven de spek.Voeg 4 eetl. ketjap en de sambal toe.Goed mengen en 1 uur marineren. Schil de aard. en de wortels.Snij ze in reepjes van 1/2 cm dikte. Pel de uien en snij ze in ringen. Laat de spek uitlekken en dep ze droog. Schenk de olie in een wok en laat heet worden. Roerbak de spek ca.4 min. op hoog vuur. Haal ze uit de pan.Doe de aard. wortel en ui in de wok en roerbak ca. 5 min. op hoog vuur. Voeg de spek toe en 2 eetl. ketjap en 3 eetl. water en roerbak het geheel nog 2 min.
Receptnummer: 4668 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: ine keuzink
Opmerking:
De tijd is zonder de marinadetijd van 1 uur
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept