Nieuws   Zoeken 

Jenny's Elzasser zuurkool
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram zuurkool
4 plakken ontbijtspek
10 geplette jeneverbessen
2 blaadjes laurier
1 glas witte wijn
vers gemalen peper
200 gram zuurkoolspek
1 rookworst
50 gram boter
1 ui
2 dl. water
Bereiding:
Op de bodem van een beboterde pan komen de plakjes ontbijtspek en de in plakjes gesneden schoongemaakte ui. Hierop legt en strooit U achtereenvolgens de helft van de zuurkool, de jeneverbessen, de laurier, peper, het stuk spek en de rest van de zuurkool. Giet de wijn en het water erbij. Breng het geheel aan de kook. Doe deksel op pan en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar worden. Zonodig teveel aan vocht afgieten. De rookworst laten wellen, goed verwarmen en in plakjes snijden en als versiering met wat peterselie over de schotel verdelen. Serveren met gekookte aardappelen en jus.
Receptnummer: 4711 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Jenny
Opmerking:
Als men zuurkool te zuur vindt, kan men er wat honing of suiker indoen. Dat is beter dan afspoelen, want daarmee gaat veel smaak en vitamines verloren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept