Nieuws   Zoeken 

Els' pizza-omelet
Ingredienten: (2 pers.):
1 ui
50 gr. champignons
2 plakjes katenspek
25 gr. boter
2 eieren
3 el yoghurt
1 el tomatenketchup
zout en peper
1 tl oregano
2 tomaten
25 gr. geraspte kaas
Bereiding:
Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de katenspek in reepjes. Smelt ong. 20 gr. van de boeter in een koekepan en bak de ui zachtjes voor ong. 2 minuten. Voeg dan de champignons en het spek toe en bak het nog ong. 2 minuten. Klop de eieren los en roer de yoghurt, tomatenketchup, oregano, zout en peper erdoor. Doe de rest van de boter bij het uimengsel en schenk de geklopte eieren erbij. Bak het op middelhoog vuur tot de onderkant gestold is, schud de pan heen en weer tot de omelet loskomt. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan en bak de omelet zachtjes bijna gaar. Snijd de tomaten in plakjes, leg het op de omelet en strooi er de kaas over. Laat de kaas smelten, laat de omelet dan op een plat bord glijden en snijd het in punten.
Receptnummer: 4719 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Met dit recept kun je natuurlijk eindeloos varieren, gebruik eens ham of salami ipv spek, leg er plakjes brie op ipv geraspte kaas. Heb je een 1/2 paprika over dan kun je die in blokjes snijden en meebakken enz, enz., enz.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept