Ingredienten: (2 pers.):
1 ui
50 gr. champignons
2 plakjes katenspek
25 gr. boter
2 eieren
3 el yoghurt
1 el tomatenketchup
zout en peper
1 tl oregano
2 tomaten
25 gr. geraspte kaas | Bereiding:
Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de katenspek in reepjes. Smelt ong. 20 gr. van de boeter in een koekepan en bak de ui zachtjes voor ong. 2 minuten. Voeg dan de champignons en het spek toe en bak het nog ong. 2 minuten. Klop de eieren los en roer de yoghurt, tomatenketchup, oregano, zout en peper erdoor. Doe de rest van de boter bij het uimengsel en schenk de geklopte eieren erbij. Bak het op middelhoog vuur tot de onderkant gestold is, schud de pan heen en weer tot de omelet loskomt. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan en bak de omelet zachtjes bijna gaar. Snijd de tomaten in plakjes, leg het op de omelet en strooi er de kaas over. Laat de kaas smelten, laat de omelet dan op een plat bord glijden en snijd het in punten. |