Nieuws   Zoeken 

Beppie's back to the 50's raasdonders met uiensaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 groot blik kapucijners.
Voor de saus:
3 uien.
4 eetl. plantaardige olie.
(of 25 gr. boter).
mespuntje suiker.
zout en peper.
2 eetl. azijn.
1 theel. maïzena,
(aanmaken met een scheutje water).
Bereiding:
Warm de kapucijners in hun eigen vocht. Verhit de olie of boter in een pan en laat de gesnipperde uien al omscheppend op middelhoog vuur circa 10 min. fruiten tot ze beginnen te kleuren. Schep de suiker er over en het zout en peper. Blus af met de azijn en giet er zoveel heet water bij tot er voldoende saus is. Bind de saus met de maïzena. Giet de kapucijners af en geef de uiensaus er apart bij.
Receptnummer: 4818 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Geef er kruimig gekookte aardappelen bij. Versierd met een beetje peterselie. Met b.v. rookworst of een gebakken karbonaadje! (dan is het natuurlijk niet meer vegetarisch). E.v. een beetje komkommersalade, en je hebt een lekker ouderwets maaltje! Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept