Nieuws   Zoeken 

Sonja's supersnelle roti met kip
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram kipfilet
1 ui
1 tomaat
2 teentjes knoflook
2 theelepels masala
2 dl kippenbouillon
(klein beetje koenjit (vnl voor de kleur))
1 blik spercibonen (400gr)
Voorgekookte aardappels (250gr)
voor de roti:
100gr bloem
beetje water
Bereiding:
Snij de kipfilet, ui en tomaat in stukken. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Voeg tomaat toe en vervolgens de kip. Na kort bakken masala, (koenjit) en bouillon toevoegen. Lekker laten pruttelen (10 min). roti: Ondertussen bloem + water tot stevig deeg vormen en in 4 stukken delen. Zeer dunne pannekoeken van maken met deegroller. In een droge koekenpan op zeer hoog vuur even bakken tot het deeg opbolt. Omdraaien en weer wachten op opbollen en dan zijn ze klaar. Bonen en aardappels opwarmen in de magnetron, kipmengsel erover scheppen en serveren met de roti.
Receptnummer: 4870 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Dit kan je van tevoren klaarmaken. Hoeft alleen even opgewarmd te worden in de magnetron. Dit geldt natuurlijk ook voor de roti pannekoeken (bewaar deze wel in een afgesloten verpakking (plastic zak ofzo) om tussendoor uitdrogen te voorkomen).
Dit kan met alle soorten vlees en is ook lekker met vis (verse gamba's).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept