Nieuws   Zoeken 

Mark's pittig Indisch gemarineerd rundvlees
Ingredienten: (2 pers.):
500 gram rundvlees
1 ui
1 theelepel sambal
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel olie
2 theelepels bruine suiker
1 teentje knoflook
peper
zout
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en doe die samen met de olie-sambal-suiker-ketjap-ui-peper-zoot in een afgesloten kom nadat je alles goed door elkaar gemengd hebt, laat dit ongeveer drie kwartier staan. Doe een beetje olie in een roerbak of koekepanpan en bak het in ongeveer 10 min, onder af en toe roeren even op. serveer het vlees met witte rijst of nasi en roerbakgroente.
Receptnummer: 4916 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: mark
Opmerking:
Eventueel mag je het vlees ook lange marineren. Hoe langer je marineerd, hoe korter de baktijd word.
Als je vlees niet mooi bruin word tijdens het bakken voeg dan een beetje honing en nog wat sambal toe, af en toe even proeven want het moet niet te zoet worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept