Nieuws   Zoeken 

Mieke's bloemkoolschotel met spekjes
Ingredienten: (4 pers.):
80 gram boter
ong. 1 kg beetgaar gekookte aardappelen in schijfjes
(of 1 pak voorgekookte schijfjes van 750 gr)
1 bloemkool
250 gram spekjes
50 gram bloem
5 dl melk
1 dl room
150 gram geraspte kaas
zout, peper, nootmuskaat
Bereiding:
Bloemkool in roosjes verdelen en 5 min koken. Spekjes uitbakken. 50 gram boter smelten en de bloem erdoor roeren, tot het een dikke bal wordt. Steeds wat melk erbij tot je een gladde saus hebt. Op smaak brengen met peper, zout en de nootmuskaat. Roer de helft van de kaas en de room erdoor. Meng de spekjes door de aardappelen en doe hiervan een laagje in een beboterde schaal. Dan een laagje bloemkool en weer een laagje aardappelen, tot alles op is. Giet de saus over de schotel en strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal in de oven bij 200 graden tot er een mooi korstje ontstaat. Bij mij ong 25-30 min.
Receptnummer: 4993 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Mieke
Opmerking:
Zo klaar! Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept