Nieuws   Zoeken 

Els' rijst-salade met abrikoosjes en feta (buffet)
Ingredienten: (8 pers.):
400 gr. rijst
zout
2 rode paprika's
2 blikjes maiskorrels
1 blik halve abrikozen (ca. 800 gr.)
200 gr. feta
1/4 l. creme fraiche
1 a 2 el halvanaise
versgemalen peper
bakje alfalfa
wat dille voor de versiering
Bereiding:
Kook de rijst gaar, afgieten en af laten koelen. Het snelst gaat dat door de rijst te spoelen met koud water en dan nogmals af te gieten. Haal de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Giet de abrikozen af maar bewaar het sap en snijd de abrikozen in kleine stukjes. Snijd ook de feta in kleine blokjes. Meng de rijst, paprika, mais, abrikoos en feta door elkaar. Maak een sausje van de creme fraiche, halvanaise en 6-8 el abrikozensap, zout en peper. Meng dat door de salade. Laat 't even intrekken. Schep dan de salade op een grote platte schaal, rangschik de alfalfa langs de rand en garneer het met toefjes dille.
Receptnummer: 5001 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept