Nieuws   Zoeken 

Els' mini Kerstkalkoenrollades
Ingredienten: (4 pers.):
4 kalkoenschnitzels van 150 gr. per stuk
2 sjalotjes
250 gr. gemengde paddestoelen( bijv. kastanjechampignons en oesterzwammen)
100 gr. rookspekreepjes
1/2 dl creme fraiche
50 gr. boter
150 gr. cranberrycompote (pot)
1/2 dl kippenbouillon (tablet of pot)
1/2 dl slagroom
enkele takjes bladselderij
zout en peper
Bereiding:
Leg de kalkoenschnitzels tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze met behulp van een snijplank, deegroller of onderkant van een koekenpan plat. Leg ze in de plasticfolie even terug in de koelkast. Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de paddestoelen in kleine stukjes. Snij de selderij fijn, hou wat blaadjes achter voor de garnering. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes enkele mnuten. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en bak deze even mee. Schep de paddestoelen en de fijngesneden bladselderij erdoor en schep dit 1-3 minuten op hoog vuur om. Roer de creme fraiche erdoor en maak het op smaak met zout en peper. Laat het een beetje afkoelen. Haal de schnitzels uit de koelkast. Schep een bergje van de paddestoelenvulling in het midden van elke schnitzel en rol de lapjes strak op. Steek ze vast met een houten prikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de rollades rondom bruin. Zet het vuur laag en laat ze in 10 tot 15 minuten gaar worden. Meng intussen de cranberrycompote en de bouillon door elkaar in en verwarm het op laag vuur in een steelpannetje. Roer de slagroom erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper. Leg de mini-rollades op 4 borden en schenk de cranberrysaus erbij, garneren met een selderijblaadje. Lekker met stoofpeertjes en aardappelpuree of aardappelkroketjes.
Receptnummer: 5003 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Als je niet zo van kalkoen houdt kun je het ook maken met kip, kalfs -of varkensschnitzels.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept