Nieuws   Zoeken 

Reina's varkenshaas in bladerdeeg met champignons roomsaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote varkenshazen 200-250 gr. per stuk
mosterd
zout, peper
boter
4 plakjes bladerdeeg
1 eierdooier
Saus:
1 bakje champignons
peper, zout
1 bekertje (1/8) creme fraiche of sour creme
event. allesbinder
Bereiding:
Varkenshazen doormidden snijden, (of eerst bakken en daarna snijden) inwrijven met peper, zout en mosterd en dit even in laten trekken. Boter in koekepan verhitten en hierin de varkenshazen rondom aanbakken. Uit de pan nemen en op een (vlees) plank uit laten dampen. Of dit een dag van te voren bakken, af laten koelen en in koelkast bewaren. Plakjes diepvries bladerdeeg ontdooien. Wikkel de hazen hierin en knip of snijd het teveel aan deeg weg. Plak de naden opeen en versier de bovenkant met wat uitgesneden figuurtjes uit de deegresten. (sterren, kerstboom). Bestrijk ze met losgeroerde eierdooier en leg de pakketjes met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze onder in een voorverwarmde oven van 200gr. in ong. 25 minuten. Campignonsaus: Maak de champignons schoon en fruit ze in hete boter een minuut of vijf. Kruid met peper en zout. Meng kort voor het opdienen van de saus de creme fraiche of sour cream door de champignons en hun vocht. (Kan ook een dag van te voren en in koelkast bewaren en opwarmen) Bind eventueel met een klein beetje allesbinder. Geef de saus bij de varkenshazen. Wil je het makkelijker dan natuurlijk kant en klare saus, of van een zakje maken.
Receptnummer: 5006 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Ik reken 1 grote varkenshaas per 2 personen. Kleine haasjes of zogenaamde kopstukken van de haas dan 1 per persoon.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept