Ingredienten: (6 pers.):
5 plakjes Cake
6 eetlepels boerenjongens
4 dl. slagroom
50 gr. suiker
1/2 dl. sterke koffie, afgekoeld (bijv. Café Casa Desert)
stijfgeklopte slagroom
6 (hazelnoot)wafeltjes
| Bereiding:
Voorbereiden: Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede 18 cm) met bakpapier en bedek hem met de plakken cake. Druppel op de cake 3 eetlepels brandewijn van de boerenjongens. Klop de slagroom met de suiker stijf en klop de koffie er beetje bij beetje door. Schep 4 eetlepels van de boerenjongens luchtig erdoor. Schep de slagroom in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bedek de bovenkant van de room met huishoudfolie. Zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer. Bereiden: Verwijder de springvorm en garneer de taart met toefjes slagroom, (hazelnoot) wafeltjes en de rest van de boerenjongens. |