Nieuws   Zoeken 

Reina's kirsch-kwarkbavarois
Ingredienten: (6 pers.):
1 pot ontpitte kersen op sap
4 blaadjes gelatine (2 wit en 2 rood)
2 eiwitten
mespuntje zout
70 gr. basterdsuiker
2,5 dl. slagroom
225-250 gr. kwark
3 eetlepels Kirsch
Bereiding:
Kersen uitlekken en sap opvangen. Meet 1dl. kersenat af. Week de blaadjes gelatine ondertussen in ruim water en verhit het kersensap. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze één voor één al roerend in het hete (niet kokende) kersensap op. Pan van het fornuis nemen en af laten koelen. Eiwitten stijfkloppen met een mespuntje zout, voeg dan al kloppend 1 volle eetlepel basterdsuiker toe, blijf kloppen tot het mengsel glanst. Slagroom ook met een volle eetlepel basterdsuiker stijfkloppen. Kwark romig roeren met de rest van de basterdsuiker en kirsch. Spoel een puddingvorm om met koud water (een cake of tulbandvorm met anti-aanbaklaag gaat ook prima) Roer 4-5 eetlepels van de kwark door de afgekoelde gelatineoplossing en meng dit dan zorgvuldig roerend door de kwark. Roer vervolgens de slagroom hierdoor en spatel tenslotte de eiwitten door de lichtroze kwarkmassa. Schep de bavarois in de vorm, strijk het oppervlak glad en plaats de vorm in de koelkast en laat het door en door koud en stevig worden. Verwarm kort voor serveren de kersen met het resterende vocht langzaam tot het kookpunt (voeg eventueel nog een scheutje Kirsch toe). Proef even of er nog suiker aan het sap moet worden toegevoegd. Bind het vocht met wat allesbinder of aangemaakte aardappelmeel. Stort de bavarois in een grote schaal of op een schotel en geef de kersensaus er apart bij.
Receptnummer: 5009 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Het is even een werkje, maar prima een paar dagen van te voren te maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept