Nieuws   Zoeken 

Reina's bananenbrood
Ingredienten: (4 pers.):
100 gr. boter of margarine
200 gr. suiker
2 eieren, losgeklopt
1 theel. citroensap
3 middelgrote bananen (rijp maar niet bruin)
100 gr. bloem
3 theel. bakpoeder
1/2 theel. zout
50-75 gr. gehakte walnoten
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 150 gr. Broodblik licht met olie bestrijken. Roer de boter met de suiker romig en klop er dan de eieren door. Pureer de bananen. roer hier het citroensap door en doe dit bij het roommengsel. Roer er dan de bloem en het bakpoeder door en tenslotte de gehakte noten. Doe het deeg in het blik en(helaas niet zo snel klaar) bak het brood 1 uur en 15 minuten. Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Het kan met of zonder boter worden gegeten.
Receptnummer: 5013 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Lekker voor bij de brunch/lunch of gewoon bij de koffie. Vooral kinderen, (maar gelukkig die niet alleen), vinden dit heerlijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept