Nieuws   Zoeken 

Marie-Jose's hazepeper
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo haze-voorboutjes
2 ons rookspekjes[blokjes]
1 doosje champigongs
1/2 potje zilveruitjes
3 plakken peperkoek
peper/zout/wildkruiden
1 liter rode wijn
[huis,tuin en keuken wijn]
Bereiding:
Bak de boutjes aan in olie en boter. haal ze uit de pan en fruit de spekjes in de overgebleven vet. Doe de rode wijn in de pan en laat deze eerst aan de kook komen. Als dit kookt de boutjes er weer terug in. Kruid dit alles. Laat het een uurtje sudderen. Af laten koelen en haal het vlees van de botjes af en snijd het wat klein. Snijd de peper-koek in blokjes en doe bij het vocht, zo bind het wat. Bak de champignons en voeg samen met de zilveruitjes en het gesneden vlees toe. Zo heb je een lekkere ragout. Laat deze een paar dagen staan. Als je hem nodig hebt; opwarmen en klaar.
Receptnummer: 5035 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: M-J
Opmerking:
Ik vind dit een ideaal recept voor kerst. Spruitjes,witlof,rode kool en aard.kroketjes. zelf gemaakte appelmoes erbij, heerlijk.Allemaal fijne dagen en veel kookplezier,M-J
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept