Nieuws   Zoeken 

Sonja's lekker makkelijk nagerecht voor Vanesca: Palacinka
Ingredienten: (4 pers.):
Flensjes:
bloem
ei
melk
Vulling:
bak fruitkwark of vanillekwark (lekker romig)
(uit de diepvries)
poedersuiker
Bereiding:
De kwark een paar uur in de vriezer zetten (of de dag ervoor). Als je fruitkwark hebt met zo'n laagje fruit onderin moet je het eerst even goed doorroeren. 4 flensjes bakken. Vlak voor opdienen de flensjes even opwarmen in de magnetron. Per flensje twee scheppen bevroren kwark erin doen en flensje dichtslaan. Beetje poedersuiker erover en klaar.
Receptnummer: 5037 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Dit is een typisch joegoslavisch nagerecht dat ik altijd neem als ik bij de joegoslaaf uit eten ga. Ik maak het zelf ook regelmatig en het valt bij iedereen in de smaak. Twee jaar geleden had ik dit als nagerecht met het kerstdiner. Het is handig de kwark een uurtje van tevoren uit de vriezer te halen anders is deze misschien te hard.
Extra opleuken kan natuurlijk met nog wat vers fruit of chocolade snippers enzo.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept