Nieuws   Zoeken 

Jenny's pittige vleessalade
Ingredienten: (6 pers.):
2 eetlepels olie
200 gram shoarmavlees
50 gram salami
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
1 grote appel
1 bak a 1 kg Johma huzarensalade
zout/peper
6 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sinaasappelsap
2 theelepels shoarmakruiden
Halve krop sla
Bereiding:
In koekenpan olie verhitten en shoarmavlees al omscheppend 8 min. bruin wn gaar bakken. Laten afkoelen. Intussen salami in reepjes snijden en van paprika 3 mooie ringen voor garnering afsnijden en de rest in stukjes snijden. Bleekselderij en appel in kleine stukjes snijden. Huzarensalade in kom doen en vlees, salami, paprika, bleekselderij en appel er door mengen en op smaak brengen met zout en peper. In kommetje mayonaise, sinaasappelsap en shoarmakruiden tot een sausje roeren. Leg sla op een schaal en schep het vlees/groentemengsel erop. Gladstrijken en bestrijken met het mayonaisemengsel. Garneren met paprika ringen, uitjes en peterselie.
Receptnummer: 5046 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Jenny
Opmerking:
Deze salade met stokbrood maak ik vaak met oudejaar als tegenhanger van de oliebollen ed. Ook in de zomer erg lekker met stokbrood.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept