Ingredienten: (6 pers.):
2 eetlepels olie
200 gram shoarmavlees
50 gram salami
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
1 grote appel
1 bak a 1 kg Johma huzarensalade
zout/peper
6 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sinaasappelsap
2 theelepels shoarmakruiden
Halve krop sla | Bereiding:
In koekenpan olie verhitten en shoarmavlees al omscheppend 8 min. bruin wn gaar bakken. Laten afkoelen. Intussen salami in reepjes snijden en van paprika 3 mooie ringen voor garnering afsnijden en de rest in stukjes snijden. Bleekselderij en appel in kleine stukjes snijden. Huzarensalade in kom doen en vlees, salami, paprika, bleekselderij en appel er door mengen en op smaak brengen met zout en peper. In kommetje mayonaise, sinaasappelsap en shoarmakruiden tot een sausje roeren. Leg sla op een schaal en schep het vlees/groentemengsel erop. Gladstrijken en bestrijken met het mayonaisemengsel. Garneren met paprika ringen, uitjes en peterselie. |