Nieuws   Zoeken 

Carietha's Limburgse konijn in het zuur
Ingredienten: (4 pers.):
Konijn in delen of alleen achterpoten
1 halve fles azijn (wit of bruin)
3/4 laurierblaadjes
4 kruidnagels
enkele peperkorrels
jeneverbessen
uien
boter
peper,zout
braadboter
enkele eetlepels stroop
bindmiddel
Bereiding:
konijn in schaal laten marineren met halve fles azijn, laurierblad, peperkorrels, kruidnagels, jeneverbessen, in dunne schijfjes gesneden uien. Aanlengen met water totdat de konijn geheel onder staat. 12 tot 24 uur laten marineren. Konijn droogdeppen, uien laten uitlekken. Braadboter in pan goed heet laten worden. Konijn bestrooien met peper, zout en bruin braden. uien ook bakken. water erbij doen en iets van de marinade. (inclusief de kruiden) Voor de kleur en de zoete smaak enkele eetlepels stroop erbij doen. Konijn laten sudderen totdat hij heel goed gaar is. saus binden met bindmiddel en eventueel nog peper, zout en stroop toevoegen.
Receptnummer: 5074 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: Carietha Hochstenbach
Opmerking:
traditioneel Limburgs recept. In plaats van de stroop kan men ook enkele plakken peperkoek toevoegen. Maar ik zelf prefereer stroop. Lekker met erwten/wortelen frites en appelmoes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept