Nieuws   Zoeken 

Mieke's eendenborstfilets
Ingredienten: (4 pers.):
2 eendenborst filets niet al te groot
peper
zout
roomboter
voor de sinasappel,honing,tijm saus
2 sinas appels
sinasappel rasp van 1sinasappel
klontje boter
sjalotje of kleine ui
peper
zout
flinke eetlepel honing
theelepeltje tijm(gedroogd)
alles binder
kookroom of crème fraiche
2à3 flinke eetlepels
alles binder om de saus te binden
Bereiding:
eendeborst filets met peper ,zout bestrooien in de ovenschaal boter in plakjes op de bodem leggen met de kant van het vel naar boven in een oveschaal leggen en de filets in de oven op 200gr.bijna gaar bakkenin 0ngeveer 20min. moet rosig aan de binnenkant zijn als dit in de oven staat kan je de saus maken uitje of sjalotje aan fruiten ,goudgeel in klontje boter sinaasappelsap erbij honing en tijm als het kookt erbij doen en zachtjes laten pruttelen snufje zout en wat versgemalen peper. dan de crème fraiche of kookroom toevoegen en binden met alles binder als je de saus te dun vind de saus appart serveren bij de eende borst eende borst op een schaal leggen , met het vel naar de onderkant, de eende borst in dunne mooie plakjes snijden. geef er gebakken aardappeltjes bij , groente naar keuze.
Receptnummer: 5131 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Mieke van Geffen
Opmerking:
ik heb het in Frankrijk gemaakt, heb er stokbrood bij gegeven en een heerlijke gemengde salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept