| Beppie's mosterdsoep met stukjes appel |
Ingredienten: (4 pers.):
1 eetl. boter.
1 ui, (gesnipperd.)
1 kleine prei, (in dunne reepjes.)
1 1/2 dl. melk
1/2 dl. kookroom
2 eetl. grove mosterd
1 eetl. gehakte peterselie
1 zachtzure appel | Bereiding:
In de boter, de prij en de ui zachtjes bakken, ± 6 min. 4 dl. bouillon of het water met een bouillonblokje erbij doen. Aan de kook brengen en ong, 20 min. zachtjes laten sudderen. Dan het geheel pureren met de staafmixer. De melk, kookroom en de mosterd erbij doen. Nog 5 min. laten sudderen. Als het nodig is, nog een beetje water erbij doen! Voor het serveren de in kleine stukjes gesneden appel erbij en er een beetje gehakte peterselie over strooien. Eet smakelijk!! |
| Receptnummer: 5167 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax |
Opmerking: Ik weet het, er staan al verschillende mosterdsoep-recepten op Snelklaar, waaronder ook een van mezelf, (2890). Maar deze is echt weer helemaal anders! We hebben in de stad, (Dordrecht), een nieuw eetcafé, "Lekker Belangrijk", op het Scheffersplein. En daar heb ik dit ontdekt. En dus heb ik het zo veel mogelijk geprobeerd te kopieëren. Heb het vandaag zelf gemaakt, en ik denk dat het me gelukt is! Echt, een heel lekker soeppie! Stuk stokbrood erbij en je hebt een lekkere lunch |
| Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |
|